pondelok 22. augusta 2016

Rýchly čučoriedkový koláč

Nastal čas mojich menín a ja som uvažovala, čo narýchlo upiecť pre prípadných hostí.
Keďže som polovicu dňa trávila mimo domu, malo to byť niečo rýchle a zároveň chutné.
Nič krémové, ťažké.

Po krátkej dileme som sa rozhodla pre švédsky jablkový koláč /klikni/ a rýchly čučoriedkový koláč /môžete použiť akékoľvek ovocie, výborný je napr. s lesnou zmesou/.
K jeho príprave stačí ozaj minimum surovín, rovnako nenáročná je jeho príprava a výsledok? Viac než dobrý. Cesto je ľahučké ako vánok, čučoriedky dávajú koláču sviežu chuť a nakrájate z neho asi 12 kúskov.

Potrebujeme:
6 vajec
6 PL práškového cukru
8 PL polohrubej múky
1/2 bal. kypr. prášku do pečiva
300 g čučoriedok
tuk a múku na vymastenie formy 

Postup:
V jednej mise vymiešame žĺtky s cukrom, v druhej vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Do žĺtkov striedavo pridávame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. 
Veľmi zľahka premiešame.

Formu na pečenie (priemer 27cm) vymažeme tukom a vysypeme múkou. Cesto prelejeme do formy, navrch naukladáme čučoriedky obalené v práškovom cukre a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Upečený koláč posypeme cez jemné sitko práškovým cukrom.

Pripravíme si potrebné ingrediencie
Šľaháme
Pečieme
Po upečení posypeme pr. cukrom

Hostia môžu prísť


Vynikajúci je aj s lesným ovocím.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára