pondelok 27. februára 2017

Čistec rovný, klenot prírody, bylinka, ktorá vás očistí, zbaví neduhov, prinavráti k životu

Áno, je to presne tak, ako píšem v názve článku. Táto bylinka Čistec rovný Stachys recta /pozor, nie Čistec lesný/ vás prinavráti k životu. Mne sa to stalo už niekoľkokrát. Naposledy minulý týždeň.


Autor fotografie: klikni na Daniela Blaháková

Na úvod ale priznám, že som ju v minulosti zaznávala. Resp., nedocenila som ju. Bolo ťažké uveriť tomu, čo sa o nej hovorilo a čo vedeli už naši predkovia. Že dokáže z tela vytiahnuť zlú energiu, ktorú ste do seba nasali od príliš silných, výrazných ľudí, že je schopná zbaviť urieknutia, odstrániť bolesti hlavy, celkovú malátnosť, neschopnosť normálne fungovať, ak ste "zišli z očí." A ešte všeličo iné /viď. odkazy pod článkom/. Že dokonale očisťuje.

Ak si myslíte, že teraz začnem spomínať rôzne okultné praktiky, alebo skĺznem do čarodejníctva, bludov a pod., ste na omyle.
Moje poznatky s tým nemajú nič spoločné a predsa je to zvláštne, niekedy až nepochopiteľné, ako je to v prírode zariadené, ako všetko so všetkým súvisí a zdanlivo jednoduché veci skrývajú v sebe obrovský potenciál, vnútorné bohatstvo.
Napokon, často tomu tak býva aj u ľudí.

Už keď boli moje deti celkom maličké, mama ich niekedy, keď bezdôvodne nariekali, umývala v odvare z Čistca rovného. Zakaždým som bola proti tomu, zdalo sa mi to trápne, také babské hlúposti, povery. Že zísť z očí. Čo je to za nezmysel! Lenže, čo som nemohla prehliadnuť bola skutočnosť, že po tejto umývacej očistnej procedúre zostali deti zrazu úplne pokojné, v momente zaspali, ako keby ich do vody hodil.
Mimochodom, voda. Vždy zostala zakalená, babky tomu vraveli "zrazená."
Lebo, ako sa hovorilo, to je hlavný dôkaz, že mal človek v sebe niečo nečisté. Od iných. Údajne išlo o "zídenie" z očí. Urieknutie. Zlú energiu.
Hm, keď to teraz píšem, vyznieva to absurdne. Také hlúposti! 

Celé roky som sa k Čistcu rovnému nedostala. Ani som naň nepomyslela. Až pred piatimi rokmi mi kamarátka z detstva Marta darovala malý balíček tejto byliny. Spomínali sme všeličo možné a ja som jej povedala o mojich častých bolestiach hlavy, celkovej malátnosti, úplnej indispozícii, kedy nadobúdam presvedčenie, že je snáď so mnou koniec.
Pri rozlúčke mi podala balíček so sušeným Čistcom rovným so slovami, aby som sa v ňom umyla, keď mi bude zase tak zle. A pridala inštrukcie, ako to urobiť.
Poďakovala som sa jej, pomyslela si svoje /stále vo mne pretrvávala nedôvera k týmto veciam/ a čistec som odložila do špajze.

Prešli tri mesiace a ja som sa po krste mojej poslednej knihy, kde prišlo asi 30 ľudí, ocitla zase v stave, ktorý možno nazvať žalostným. Päť dní za sebou ma permanentne a neznesiteľne bolela hlava, bolo mi zle, cítila som sa ako na kolotoči, doslova ma hádzalo od steny k stene, premáhala ma nesmierna slabosť, svet bol jedna machuľa, jednoducho povedané, bola som v riadnom maléri.
Potom sa ma ktosi spýtal, nie si ty náhodou zídená z očí?
/Pamätám sa na výraz z detstva, skapatý z očí :D /
V tej chvíli sa mi ako blesk z jasného neba pred očami objavil balíček čistca od Marty, na ktorý som medzičasom úplne zabudla.
Aj keď bolo okolo polnoci, pripravila som si z neho odvar. Presne ako čaj. Len vo väčšom množstve. Bol to posledný zúfalý pokus urobiť niečo s tým, čo ma ničilo. Napriek nedôvere a myšlienkam, že som sa načisto zbláznila. Umyla som sa. Tvár, krk, plecia, hrudník. Presne ako kedysi umývala mama moje deti a ja som tak bola proti.
A aké prekvapenie! Z vývaru sa stal okamžite rôsol. Umyla som sa ešte dvakrát a udialo sa to isté, len miesto tmavého aspiku sa objavili "pavučiny". No ale to nie je všetko. Najúžasnejšie na tom všetkom bolo, že sa mi postupne začalo uľavovať a po treťom umývaní som sa cítila ako znovuzrodená. Ako keby zo mňa niekto zložil cementový plášť, doslova som sa nadýchla opäť života a zaspala som ako nemluvňa. Bez bolesti.
Po piatich dňoch trápenia som sa "vyliečila" za dve hodiny.
Viem, máte ma za blázna. Neveríte. Ani ja som neverila.

Odvtedy som túto procedúru robila veľmi často, takmer pri každej bolesti hlavy a bolo ich teda požehnane. Nie pri každej sa preukázalo ono "zrazenie" výluhu. Ale to som v podstate vedela už dopredu, lebo bolesť, kedy čistec zaúčinkoval, vyžarovala vždy na jednom a tom istom mieste.

Čistec som dostávala od známych, neskôr som si ho kupovala v lekárni alebo od domácich bylinkárov, minula som ho ohromné množstvo. Koľko bolestí hlavy, toľko Čistca rovného.
Keďže je tejto byliny z roka na rok menej, stráca sa z polí, strnísk, kde rastie, ubúdalo jej aj u mňa doma. Zostalo mi len nepatrné množstvo a tak som si ho šetrila.

Veľmi ma potešilo, keď som ho nedávno dostala od sestry. Celkom slušné množstvo. Ona síce tiež nikdy veľmi na jeho účinky neverila, ale v lete ho napriek tomu nazbierala a usušila. Keď mi ho priniesla, netušila som, že ma v tak krátkom čase opäť postaví na nohy.


Sestrin zber Čistca rovného




Začiatkom roka som sa po ukrutných bolestiach hlavy ocitla na pár dní v nemocnici, no aj po prepustení to nebolo ideálne.
Predpísali mi kortikoidné infúzie. Chodila som si ich dávať pichať ambulantne. Štyri dni. Stečenie "koktailu" trvalo pol hodiny. Zakaždým sme sa tam zišli štyria pacienti. Štyri infúzie. Sestrička ma hneď v začiatkoch upozornila na nežiaduce účinky, ale po prvých dňoch boli ozaj minimálne, dalo sa.
Na tretí deň, aj keď som si čítala časopis, nedalo mi nevšimnúť si, ako ma pani sediaca oproti pozoruje. Bolo to až nepríjemné. Jej oči prepichovali stránky časopisu. Netušila som, čo to má znamenať.
No zabudla som na to.

Večer toho dňa mi začalo trochu bubnovať v hlave, pripisovala som to možnému zvýšenému tlaku z infúzií. Posledný, štvrtý deň liečby sa bolesti zintenzívnili, zostávalo mi zle, do žalúdka sa mi natlačil kameň, ďalší deň sa pridružila motanica, zlé videnie, slabosť, malátnosť, navyše som opuchla. Tabletky na migrénu, ktoré mi v prípade komplikácií odporučili užiť, neúčinkovali alebo len krátko, bola som v stave, keď som už nevládala, bolo mi z toho do plaču, nevedela som, čo robiť. Celé tie dni som preležala v posteli vyradená z akejkoľvek činnosti.

A opäť to bolo na piaty deň, keď mi pri hľadaní Iskry /šumivý nápoj v prášku na zažívacie ťažkosti/ v špajzi padol do oka čistec od sestry.
Svitla mi nádej!
Uvarila som si z neho väčšie množstvo.
Vývar sa "nezrazil." Krásna zlatohnedá sa ale zmenila na tmavú, skoro čiernu a hustú. Ako glej. Počula som však, že aj to je znak toho, že sa telo čistí. Preto ma to neodradilo a išla som sa umyť druhý raz. V tomto výluhu už okamžite plávali pavučiny, zhrčili sa do jednej guče a to isté sa stalo aj po treťom umývaní.
Dôležité je pripomenúť, že môj stav sa postupne, ako som sa umývala, zlepšoval. Naozaj z minúty na minútu. Kameň zo žalúdka bol preč, ťažoba sa citeľne strácala.
Preto som pokračovala. Veď vývar stále nezostával čistý. Pripravila som si ešte dve dávky a aj tie sa zmenili na pavučinu.
Už som s tým však prestala, tri hodiny týchto procedúr, uvariť, precediť, vyluhovať, umyť, stačilo. Navyše, cítila som sa výborne. Dokonca až tak, že ma pochytil hlad, dostala som chuť na koláč, tak som ho aj upiekla. A to som pred pár hodinami nevládala ani myslieť.


Z toho, čo som napísala, nie je ani slovo vymyslené, zveličené, prekrútené.
Ja neviem, čo má tá bylina v sebe, že dokáže takéto zázraky. Nie nadarmo sa volá čistec, naozaj očisťuje.
Možno mi vytiahla z tela škodliviny, pozostatky chemických látok z infúzií, liekov, upravila krvný tlak, alebo aj uprený pohľad jednej ženy :)


Pozoruhodné je, že na to naši predkovia prišli, zistili ako a na čo bylinu používať. Lebo ako sa dočítate aj v odkazoch pod článkom, tento klenot prírody tieto schopnosti skutočne má. Ja som toho živým príkladom.
Už nedám na Čistec rovný dopustiť, po vlastných skúsenostiach som zmenila názor. Nepokladám jeho účinky za babský výmysel, ani tieto veci nespájam s poverami, čarami a pod.
Faktom zostáva, že mne čistec mnohokrát pomohol vrátiť sa kvalitne do života. Takmer okamžite.
Nie lieky, ale bylinka.




Netvrdím, že zaberie každému. Ale ak mávate občas podobné stavy, vyskúšajte túto očistnú kúru. Môžete si pripraviť odvar ako čaj. Teda, môžete ho piť. Bylinu dostanete kúpiť v niektorých lekárňach, alebo sa na ňu popýtajte v obchodoch s bylinkami. Aj keď sa postupne vytráca, ešte stále jej je na niektorých miestach dosť. Ako dôkaz uvádzam fotografie mojej sestry, kde máte možnosť vidieť celú záľahu Čistca rovného priamo pri čine.










Keď som sa naposledy tak expresne zbavila dlhodobej bolesti, povedala som si, že o tom napíšem. Možno pomôžem ľuďom, ktorí majú podobné stavy ako ja, a preto som si zdokumentovala priebeh očistnej kúry. Po umytí v na to vyčlenenom lavóri som odvar preliala postupne do starých misiek, tiež určených na podobné veci a odfotila.
Aby som nezabudla. Umýva sa tak, aby odvar stekal späť do lavóra, nie mimo. Zrejme iba kvôli tomu, aby ste videli, či reaguje. To už presne neviem. No podľa mňa, ak má odvar pomôcť, je jedno, či steká mimo alebo späť.


Čistec pripravený na varenie.


Varím prvú dávku


Čistý odvar. Vychladíme ho na teplotu tela a následne prelejeme do vhodnej nádoby, nad ktorou sa umývame.


Odvar po prvom umytí. Zostal skoro čierny.

Ďalší odvar, druhé umytie.

Po prvom, druhom, treťom umytí. Zakaždým je samozrejme použitý čistý odvar. Takýto zostal po očiste.

 
Preto varím ďalší odvar na dve umytia.
 
Po štvrtom umytí.
 
A po poslednom, piatom. Vtedy som si umyla celé telo.


Prikladám niekoľko odkazov, kde sa dočítate viac o jeho liečivých účinkoch a aj to, kde si ho môžete kúpiť, objednať. Alebo sa rovno vybrať do prírody a bylinku si nazbierať.
Spojíte tak príjemné s užitočným.
Verte, nie je to blud.


http://daryzeme.com/sk/caje-liecive-caje-liecive-byliny-zmesi-bylin/308-cistec-rovny-30g.html
http://www.najlepsicaj.eu/products/caj-cistec-rovny/
http://www.herbar.org/liecive-rastliny/rastlina/cistec-rovny/
http://fitshaker.sk/poznas-bylinku-ktora-ta-zbavi-urieknutia-vyskusaj-cistec/
http://www.koreninovazahrada.sk/product_info.php/cistec-rovny-p-477


5 komentárov:

  1. velká vďaka za zverejnenie vlastných skúseností s účinkami tejto bylinky a za odkazy na jej získanie,ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super článok. Ja ho mam veľmi rada. Používala som ho pri sebe a teraz aj pri mojej dcérke. Ono je to zvláštne, ako ľudia povedia, že tomu neveria. Ale proste je to tak, bylinka je účinnejšia ako všetky lieky. A tu aspoň môžeme Vidieť, aká je silná, keď Vám ani lieky nepomohli

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ja ho poznam na avojich detoch...id malicka boli urieknute...a teraz mam s tym problem ja...manzel na to neveril, ale pred mesuavom ked ma videl ako mi je zle, ze ani ibalgin nezaucinkoval, opytal sa ma, resp.pripomenul mi cistec a ten ma dostsl na nohy. Odporucam a najma malym detom. Elena

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi pekne priblížené účinky čistca. U nás doma nesmel chýbať, moja mamina ho roky pestovala, rozdávala pre detičky, aj moje deti som s nim umývala keď boli malé, teraz umývame aj vnučku...mám ho odskúšaný aj na sebe, je to až neuveriteľné ako vie pomôcť. Pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť