sobota 14. apríla 2018

Najlepšie muffiny

Na prípravu týchto famóznych muffin budete potrebovať minimum surovín a rovnako tak minimum času. A maximálne úsilie vydržať, kým vychladnú.




Sú to tie najjednoduchšie a najlepšie muffiny, aké poznám.
Dnes som ich pripravila zo špaldovej múky a trstinového cukru, ale je na vás, akej múke a cukru dáte prednosť. Na ich chuti to neuberie.
Tieto muffiny sa pripravujú zo suchej a mokrej zmesi.



Na suchú zmes potrebujeme:
2 šálky polohrubej múky
1 šálku kryštálového cukru
1 balíček prášku do pečiva
štipku soli

Na mokrú zmes:
2 vajcia
1 šálku mlieka
1/2 šálky oleja

Na čokoládové muffiny budeme potrebovať čokoládu na varenie, na ovocné napr. lesnú zmes, ríbezle, maliny a pod.


Postup je jednoduchý. Zmiešame suchú zmes. Potom zmiešame mokrú zmes a tú následne vlejeme do suchej zmesi. Cesto vymiešame metličkou dohladka.
Čokoládu nakrájame na menšie kúsky a pridáme do cesta. To urobíme v prípade, ak chceme všetky muffiny čokoládové.
Plech na muffiny vyložíme papierovými košíčkami, naplníme ich zmesou asi do ich trištvrtiny. Nie doplna.




Ak chceme napríklad polovicu čokoládových a polovicu ovocných, najskôr papierové košíčky naplníme čistým cestom a navrch naukladáme ovocie, až potom pridáme do zostávajúcej zmesi čokoládu.
Pečieme pri 190 st. C približne 20 minút.

Verím, že si pochutíte.






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára