piatok 10. júna 2016

Cestoviny s olivami, cherry rajčinami a čerstvým ovčím syrom

Recept, podľa ktorého som dnes pripravila ľahkú a pritom chutnú večeru, som si požičala od Dity Pecháčkovej, presnejšie z jej televízneho kuchárskeho seriálu s názvom "Deník Dity P." /vysiela ho Česká televízia/.
Samozrejme, všetky recepty má na rovnomennej webovej stránke. Nájdete tam aj tento, ktorý vám teraz priblížim a ktorý som máličko upravila.
Všetko sa postupne dozviete, tak teda poďme na to.

Budete potrebovať:
- 750 g cherry rajčín
- 350 g zelených olív bez kôstok
- 2 lyžice trstinového cukru 
- 60 ml červeného vínneho octu /balzamikový ocot/
- extra panenský olivový olej
- 500 g cestovín /Penne/
- 200 g čerstvého kozieho syra /dala som ovčí/ 
- bazalka, soľ, čierne korenie - čerstvo namleté

Toto množstvo je určené pre 4-6 osôb a príprava trvá cca 30 minút.

Postup:
Rajčiny a olivy dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie, posypeme cukrom, polejeme vínnym octom a pokvapkáme olivovým olejom, premiešame.  Vložíme do rúry vyhriatej na 220 st. C. Pečieme 10-12 minút až sú rajčiny mäkké a olivy chytia zlatistú farbu.
V hrnci s osolenou vodou uvaríme cestoviny podľa návodu na obale. Zlejeme a vrátime ich späť do hrnca, pridáme k nim zmes upečených rajčín a olív a na strednom plameni zľahka miešame asi 1-2 minúty.
Naservírované porcie posypeme soľou, čerstvo namletým čiernym korením, pridáme kúsky syra a bazalku. Pokvapkáme olivovým olejom.
A to je celé. 
Prajem dobrú chuť. 


Pre lepšiu predstavivosť malá fotodokumentácia len pre vás:










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára