utorok 10. októbra 2017

Perník, domáca klasika

A čo tak sa dnes upriamiť na starú, dobrú klasiku?
 
Raz za čas neuškodí a preto pridávam jednoduchý recept na výborný, voňavý perník.

Taký perníkový sen.




Pripravte si na perníkové cesto:
400 g hladkej múky
300 g práškového cukru
1 perníkový kypriaci prášok
2 celé vajcia
2 PL lyžice kakaa
2 PL lyžice džemu
1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny
1 kávovú lyžičku škorice
2 dl oleja
1/2 l mlieka /vody/

na potretie perníka a na polevu:
kyslejší džem
8 dkg masla
8 dkg práškového cukru
2 PL kakaa
2 PL mlieka




Postup:
Múku zmiešajte s perníkovým práškom, sódou bikarbónou, škoricou, kakaom. Pridajte práškový cukor, džem, vajcia, olej, mlieko. Všetky suroviny zľahka zmiešajte. Dbajte, aby sa vám nevytvorili hrčky. Zmes vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte pomaly piecť na 175 st.C asi 45-50 min. Špáradlom vyskúšajte, či je perník dokonale prepečený.

Vyberte z rúry, vrch potrite džemom a polejte kakaovou polevou.

Poleva postup: 
Do hrnčeka dajte maslo, cukor, kakao, mlieko a nechajte všetko rozpustiť. Nevaríme!



 

Dobrú chuť!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára