pondelok 2. októbra 2017

Špirála z lístkového cesta s Mozzarellou, šunkou a cherry rajčinami

Vnútro špirály je šťavnaté, chutné.

Ako sa pripraviť na prípadnú návštevu? Jednoducho. Stačí mať doma len zopár surovín, nie náročných, a chuťovka je na svete. Čas prípravy a pečenia je dokopy cca 1,5 hod.


Budeme potrebovať:
2 ks lístkového cesta /chladené, točené/
4 ks šunky /napr. Pražská šunka/
Mozzarella balenie cca 375 g
16 ks cherry rajčiniek
2 lyžičky sušeného oregana
soľ
čierne korenie
vajíčko na potretie
mak na posyp


Postup:
Lístkové cesto rozrežeme na polovice, získame štyri kúsky.
Na prvý plát lístkového cesta rozložíme na dve polovice prekrojený kus šunky.
Šunku pokryjeme kúskami Mozzarelly, cherry rajčinkami, posypeme oreganom, zľahka osolíme, okoreníme. Kraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.




Zložíme, kraje pritlačíme.






Prvý zložený plát stočíme do špirály a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.




Postup ako pri prvom pláte lístkového cesta zopakujeme ešte trikrát.
Získame tak štyri pláty stočené do špirály, ktoré potrieme rozšľahaným vajcom a na záver posypeme celým makom. 




Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 st. C asi hodinu.




Rozkrojíme, podávame.
Dobrú chuť!

/Inšpirácia z istej španielskej internetovej food stránky/


Pri kúpe šunky sa stala nemilá vec a to, že mi pani predavačka odkrojila hrubšie kusy šunky, ako som pôvodne chcela. Preto si ju nechajte nakrájať na tenko, špirála bude chutnejšia.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára