pondelok 20. apríla 2015

Anjelské hniezdo na mojom balkóne

 Každý deň začínam tým, že si vyjdem do mojej akože záhradky, rozumej balkón, popozerám ako sa darí klíčiacim kvetom, polejem čo treba, ak treba, na chvíľu sa zasnívam, predstavujem si, že som vo svojej vlastnej, ozajstnej záhrade. Jednoducho povedané, takto pozitívne sa štartujem do nového dňa.

 
Urobila som tak aj včera ráno, ale bolo iné ako tie ostatné. Čakalo ma totiž ohromné prekvapenie! Nechcela som veriť vlastným očiam. Vo válovčeku s malou drevinou a drobnými skalkami som zbadala hniezdo. V prvom momente som si pomyslela, že asi spadlo zhora. No keď som ho chcela nadvihnúť, držalo tak, akoby tam bolo prilepené. A naozaj bolo. Blatom.


A potom som zbadala ešte niečo. Môjho malého keramického anjela, ktorého som len tak z recesie vložila do miniatúrnej skalky ešte minulé leto. Chcela som ho odtiaľ zobrať, no aj ten držal ako kliešť. Zistila som, že je zapracovaný k hniezdu, teda prilepený k nemu blatom. Pritom som vo válovčeku mala ešte umelohmotnú nádobku s práškom na zlikvidovanie mravcov, no tá bola odtiaľ vyhodená, zbadala som ju dole na zemi.


Bola som si istá, že hniezdo patrí drozdom, pretože ku mne chodili každú jar na balkón a vyzobávali mi z kvetináčov všetko, čo práve klíčilo. Takže milým drozdom, resp. samičke /dočítala som sa, že hniezdo stavia ona/, sa zapáčila keramika a tak si anjela prirobila k domovu ako ozdobu. Alebo ako strážcu? Jednoznačne to vyzerá fantasticky.



 Celý deň som potom cez okno sledovala, či už samička zahniezdila, ale dočkala som sa až dnes ráno.




Už si pekne krásne sedela vo svojom anjelskom hniezde a ja som začala písať tento blog.
    























No a  pokiaľ som ho dopísala, v hniezde medzitým pribudol prírastok. Jedno krásne modré vajíčko.

 
 
Som veľmi zvedavá, ako to celé dopadne.
O ďalšom priebehu vás budem postupne informovať.

6 komentárov:

  1. Krásne ... :) Vajíčok určite pribudne ... a ak ich vysedí, to bude radisti ... ale aj štebotu ... :)))) budem sledovať s tebou ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, pri dobrej vôli by mohlo byť vajíčok najmenej 4-5 :) Včera po vysedení prvého samička odletela, ale už je zase v hniezde. Dnes teda bude ďalší prírastok. Naštudovala som si niečo o ich hniezdení, tak som už spokojnejšia, lebo včera sa mi to teda vôbec nepáčilo, keď odletela. No ale tak to má byť. Veru, neviem sa dočkať ako to všetko dopadne a kedy uvidím malých štebotavcov. Ďakujem za tvoju priazeň a za to, že ten proces budeš sledovať so mnou :) Krásny deň prajem.

      Odstrániť
  2. dakujem za sledovanie môjho blogu...ja som teraz zvedavá, ako to s hniezdom dopadne...jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som tu v podstate nová, ešte sa len zoznamujem s komunitou, u teba ma zaujali šípkové mydlá a celkovo pekne spravený blog, som zvedavá na ďalšie príspevky. A pravdaže, aj ja ďakujem za tvoje sledovanie :) Pekný deň prajem.

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Proste anjelské :) A máme už aj ďalšie prírastky...

      Odstrániť