piatok 30. marca 2018

Zdravý cviklový šalát s mrkvou a zelerom

Počas veľkonočných sviatkov si doprajeme viac ťažších jedál, veď bez toho by ani Veľká noc nebola, napr. bez tradičnej veľkonočnej baby,  ale predtým by sme mohli zjesť niečo ľahšie a pripraviť tak žalúdok na sviatočné hodovanie.

U nás je preto na programe zdravý cviklový šalát, do ktorého sa môže pridať koreňová zelenina podľa vlastnej chuti. U mňa je to mrkva a zeler.



Nie je to síce nijaký prevratný recept, ba je taký jednoduchý a bežný, že si ho musíte pripraviť.

Budete potrebovať naozaj minimum surovín.
- surovú cviklu, mrkvu, zeler 
- 1 citrón
- javorový sirup alebo med
- konopné semienka
- lístky mäty
- olivový olej
- soľ

/môžete pridať aj jablko, celý šalát nádherne zjemní/



Koreňovú zeleninu postrúhajte na väčšom strúhadle, pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte asi 2 lyžice olivového oleja, lyžicu javorového sirupu alebo medu, trošku soli, za hrsť konopných semienok a nakoniec malé kúsky mäty. Ak nemáte čerstvú, ktorá je najlepšia, použite napr. mrazenú.





K šalátu si môžete pripraviť napr. hydinové mäso, potreté koreninami zmiešanými s olejom. Iba ho krátko z oboch strán opečieme.
Alebo ho jesť samotný, čo je najlepšia varianta. Aspoň pre mňa.






Je hotovo a mne nezostáva iné, iba zaželať vám dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára