Ja vám dnes ponúkam recept na zdravý koláč bez múky. Sú v ňom samé dobré veci a naviac, je nenáročný na prípravu. Máte ho hotový raz-dva.
A práve teraz, keď začína sezóna jabĺk, je priam povinnosťou si ho upiecť.
Recept som našla na jednej internetovej stránke našich západných susedov, hneď som ho vyskúšala a pre vás aj nafotila.
Ak ho raz ochutnáte, stane sa vaším obľúbeným koláčom. Najmä pre tých, ktorí majú v obľube menej sladké koláčiky.
Ja som si ho pri servírovaní trochu poliala javorovým sirupom. Ale to len tak pre efekt.
Budete potrebovať:
- 4 vajcia
- 200 g tvarohu
- 200 g mletého maku
- 300 g nastrúhaných jabĺk
- 2 - 3 lyžice medu /kto má rád sladšie, môže ešte pridať/
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- štipku soli
- Rozohrejte si rúru na 170 st.C.
- Pripravte si dve misky. V jednej z nich zmiešajte spolu žĺtky, mak, tvaroh, jablká, med, kypriaci prášok, vanilkový extrakt /vanilk. cukor/ a štipku soli.
- V druhej miske vyšľahajte bielka na tuhý sneh.
- Zľahka ho vmiešajte do cesta .
- Cesto vylejte do formy s priemerom 20 cm vyloženej papierom na pečenie.
- Vložte do rúry a nechajte piecť pri 170 st.C cca 60 minút.
- Hotový koláč rozkrájajte na 16 rovnakých dielov a servírujte.
Toto všetko budete potrebovať |
Vyšľahané bielka zmiešate s cestom |
Hotovo |
Tento koláč sa dá urobiť aj s bielym makom, získa tým ľahkú orieškovú príchuť.
Konzistencia je trochu hutnejšia ako s modrým makom, ale šťavnatý je rovnako. |
Výborne sa hodí k pauze na kávu alebo čaju :) |
DOBRÚ CHUŤ!
Vyzerá dobre! Musím vyskúšať :-)
OdpovedaťOdstrániťPá