Keďže som polovicu dňa trávila mimo domu, malo to byť niečo rýchle a zároveň chutné.
Nič krémové, ťažké.
Po krátkej dileme som sa rozhodla pre švédsky jablkový koláč /klikni/ a rýchly čučoriedkový koláč /môžete použiť akékoľvek ovocie, výborný je napr. s lesnou zmesou/.
K jeho príprave stačí ozaj minimum surovín, rovnako nenáročná je jeho príprava a výsledok? Viac než dobrý. Cesto je ľahučké ako vánok, čučoriedky dávajú koláču sviežu chuť a nakrájate z neho asi 12 kúskov.
Potrebujeme:
6 vajec
6 PL práškového cukru
8 PL polohrubej múky
1/2 bal. kypr. prášku do pečiva
300 g čučoriedok
tuk a múku na vymastenie formy
Postup:
V jednej mise vymiešame žĺtky s cukrom, v druhej vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Do žĺtkov striedavo pridávame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.
Veľmi zľahka premiešame.
Formu na pečenie (priemer 27cm) vymažeme tukom a
vysypeme múkou. Cesto prelejeme do formy, navrch naukladáme čučoriedky obalené v práškovom cukre a dáme piecť do vopred vyhriatej
rúry. Upečený koláč posypeme cez jemné sitko práškovým cukrom.
Pripravíme si potrebné ingrediencie |
Šľaháme |
Pečieme |
Po upečení posypeme pr. cukrom |
Hostia môžu prísť |
Vynikajúci je aj s lesným ovocím. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára