pondelok 10. októbra 2016

Rýchle zemiakové placky

Možno tento jednoduchý a extrémne rýchly recept na zemiakové placky poznáte, mne sa však toto jedlo tak páči, že ho napriek tomu zaraďujem na svoj blog.
Veď čo ak sa nájde niekto, komu je pochúťka našich starých mám neznáma?

Na túto dokonalú rýchlu večeru budete potrebovať minimum surovín a rovnako aj minimum času.
A o to nám predsa ide. Nestráviť v kuchyni pol života.

Základom sú samozrejme, zemiaky.
Ďalej si nachystajte soľ, majoránku, olej, kyslú smotanu alebo bryndzu, môže byť aj kyslé mlieko.

Ideme na to:
- očistené zemiaky postrúhajte na hrubom strúhadle
- pridajte soľ a majoránku

Na panvici rozohrejte trochu oleja, pridajte ochutené nastrúhané zemiaky, vytvarujte ich do placiek.
Tie opečte z každej strany do chrumkava.

Uložte ich na tanier a ešte teplé konzumujte.

K plackám sa výborne hodí kyslá smotana, bryndza zmiešaná s kyslou smotanou, kyslé mlieko, ale môžete si k nej pridať napr. rajčinu, syr alebo šunku. Mne chutia najviac s kyslou smotanou.
No výborné sú aj samotné, bez akýchkoľvek okrás :)

A to je celé.

Tak vám prajem dobrú chuť a zase niekedy nabudúce...


Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme soľ a majoránku.


Na panvici zemiakovú zmes vytvarujeme do placiek, opekáme ich z každej strany do chrumkava.


Hotovo! Placky chutia výborne samotné alebo napr. aj s kyslou smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára