Veď čo ak sa nájde niekto, komu je pochúťka našich starých mám neznáma?
Na túto dokonalú rýchlu večeru budete potrebovať minimum surovín a rovnako aj minimum času.
A o to nám predsa ide. Nestráviť v kuchyni pol života.
Základom sú samozrejme, zemiaky.
Ďalej si nachystajte soľ, majoránku, olej, kyslú smotanu alebo bryndzu, môže byť aj kyslé mlieko.
Ideme na to:
- očistené zemiaky postrúhajte na hrubom strúhadle
- pridajte soľ a majoránku
Na panvici rozohrejte trochu oleja, pridajte ochutené nastrúhané zemiaky, vytvarujte ich do placiek.
Tie opečte z každej strany do chrumkava.
Uložte ich na tanier a ešte teplé konzumujte.
K plackám sa výborne hodí kyslá smotana, bryndza zmiešaná s kyslou smotanou, kyslé mlieko, ale môžete si k nej pridať napr. rajčinu, syr alebo šunku. Mne chutia najviac s kyslou smotanou.
No výborné sú aj samotné, bez akýchkoľvek okrás :)
A to je celé.
Tak vám prajem dobrú chuť a zase niekedy nabudúce...
Zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme soľ a majoránku. |
Na panvici zemiakovú zmes vytvarujeme do placiek, opekáme ich z každej strany do chrumkava. |
Hotovo! Placky chutia výborne samotné alebo napr. aj s kyslou smotanou. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára