piatok 29. septembra 2017

Svieža tvarohová roláda s ovocím bez múky

Opäť k vám prichádzam s dezertom bez múky, bez cukru, ale zato so skvelým a zdravým medom. Je nenáročný na prípravu, najlepšie je ho však pripraviť niekoľko hodín pred podávaním, aby nám tvarohová plnka v chladničke dokonale stuhla.

 

Budeme potrebovať:
5 vajec min. veľkosti "M"
1 lyžicu medu
3 lyžice kakaa 

Plnka:
2 ks jemného tvarohu vo vaničke
1 malý biely jogurt
med
drobné ovocie 

Rúru rozohrejeme na 200 st.C.




Žĺtky spolu s medom vyšľaháme dopenista, postupne pridáme kakao.




Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, zmiešame s vymiešanými kakaovými žĺtkami.




Zľahka premiešame  a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.




Zarovnáme a pečieme pri teplote 200 st.C cca 10 minút.

Počas pečenia si pripravíme plnku: tvaroh vyklopíme do misky, zmiešame s jogurtom a medom - podľa chuti, odložíme do chladničky.

Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku tak, aby papier zostal navrchu. Opatrne ho stiahneme dolu.
Cesto zrolujeme spolu s utierkou a necháme vychladnúť.




Vychladnuté cesto rozvinieme a rovnomerne naň rozotrieme tvarohovú plnku. Poukladáme ovocie, môžu byť čučoriedky, lesné ovocie, maliny. Najlepšie čerstvé. Mrazené pustí trochu vodu. 

 


Opäť opatrne zrolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.

 


Servírujeme. Dobrú chuť!




Inšpirovala som sa receptom z českej internetovej stránky.

4 komentáre:

  1. Mňam. Nič horšie sa mi nemohlo stať ako otvoriť tento blog hladná. Tečú mi slinky.... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keď si ju pripravíš, dáš mi vedieť, či slinky prestali tiecť ;)

      Odstrániť
  2. Odkedy som videla túto roládu, stále ti zabudnem povedať, že si ju mohla aj o deň skôr urobiť :-P

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ktovie, či by ti chutila, nie je veľmi sladká. Skoro vôbec.

    OdpovedaťOdstrániť