Opäť k vám prichádzam s dezertom bez múky, bez cukru, ale zato so skvelým a zdravým medom. Je nenáročný na prípravu, najlepšie je ho však pripraviť niekoľko hodín pred podávaním, aby nám tvarohová plnka v chladničke dokonale stuhla.
Budeme potrebovať:
5 vajec min. veľkosti "M"1 lyžicu medu
3 lyžice kakaa
Plnka:
2 ks jemného tvarohu vo vaničke
1 malý biely jogurt
med
drobné ovocie
Rúru rozohrejeme na 200 st.C.
Žĺtky spolu s medom vyšľaháme dopenista, postupne pridáme kakao.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, zmiešame s vymiešanými kakaovými žĺtkami.
Zľahka premiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Zarovnáme a pečieme pri teplote 200 st.C cca 10 minút.
Počas pečenia si pripravíme plnku: tvaroh vyklopíme do misky, zmiešame s jogurtom a medom - podľa chuti, odložíme do chladničky.
Upečené cesto vyklopíme na vlhkú utierku tak, aby papier zostal navrchu. Opatrne ho stiahneme dolu.
Cesto zrolujeme spolu s utierkou a necháme vychladnúť.
Vychladnuté cesto rozvinieme a rovnomerne naň rozotrieme tvarohovú plnku. Poukladáme ovocie, môžu byť čučoriedky, lesné ovocie, maliny. Najlepšie čerstvé. Mrazené pustí trochu vodu.
Opäť opatrne zrolujeme, zabalíme do alobalu a dáme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.
Servírujeme. Dobrú chuť!
Inšpirovala som sa receptom z českej internetovej stránky.
Mňam. Nič horšie sa mi nemohlo stať ako otvoriť tento blog hladná. Tečú mi slinky.... :-)
OdpovedaťOdstrániťKeď si ju pripravíš, dáš mi vedieť, či slinky prestali tiecť ;)
OdstrániťOdkedy som videla túto roládu, stále ti zabudnem povedať, že si ju mohla aj o deň skôr urobiť :-P
OdpovedaťOdstrániťKtovie, či by ti chutila, nie je veľmi sladká. Skoro vôbec.
OdpovedaťOdstrániť