nedeľa 8. októbra 2017

Kuracie prsia v maslovo-vínovej omáčke

Týmto receptom som sa opäť inšpirovala na internete a jeho pôvodný názov je Francúzske kuracie prsia v maslovo-vínovej omáčke. Ja tú francúzštinu vynechávam, lebo rodení Francúzi možno o tomto recepte ani len netušia, ako je to v prípade našich slovensko-francúzskych zemiakov.
Isté ale je, že je to vynikajúce jedlo. Jemné, chuťovo vyvážené, ľahké.
Poďme na to.


 

Budeme potrebovať:
2 ks kuracie prsia /cca 600 g/
2 vajcia
50 g Parmezánu
4 lyžice masla
4 lyžice olivového oleja
1 šálku bieleho vína
1 šálku slepačieho /kuracieho/ vývaru
olivový olej
polovicu citróna
hladkú múku
soľ, čierne korenie
hrsť čerstvej petržlenovej vnate
strúčik cesnaku




Kuracie rezne rozkrojíme, naklepeme, posolíme, okoreníme.




Na širokej panvici si zohrejeme olivový olej s polovicou masla. 




V miske vidličkou rozšľaháme vajcia, pridáme k nim nastrúhaný syr, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať /polovicu necháme do omáčky/  a z oboch strán v nich omočíme  naklepané, osolené a okorenené kuracie prsia predtým zľahka obalené v hladkej múke.




Vysmažíme z obidvoch strán do zlatohneda.




Vysmažené kuracie prsia odložíme na tanier. Do výpeku pridáme vývar, víno, roztlačený cesnak, petržlenovú vňať, druhú polovicu masla, citrónovú šťavu. Necháme povariť, redukujeme.




Do omáčky asi na dve minúty vložíme vysmažené kuracie prsia. Vyberieme ich na servírovací tanier, podlejeme omáčkou a podávame.
Ja som k nim pripravila na masle podusené zemiaky s čerstvou pažítkou.




Dobrú chuť!




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára