Počítam s tým, že mnohí z vás ho už poznajú, ale nejaké to percento zostáva takých, ktorí s ním ešte nemali tú česť. Celkom určite.
Každá moja návšteva, ktorej som ho pripravila, bola z neho nadšená.
Pritom nestojí veľa a rovnako tak zaberie minimum času v kuchyni.
Skaramelizovaný zeler a orechy dodávajú šalátu neobyčajnú, výnimočnú chuť, jablká ho príjemne osviežujú a grécky jogurt s troškou majonézy mu vnášajú hebký ráz.
No a štipka chili korenia krásne zvýrazní jeho základ.
Budete potrebovať:
250 g zeleru
2 jablká
1 PL masla
1-2 PL trstinového cukru
50 g orechov
1/2 citrónu
1 grécky jogurt /200g/
1 PL majonézy
soľ
mleté čierne korenie
mleté chilli korenie /štipku/
Postup:
Zeler nakrájame na kocky a na panvici s rozpusteným maslom ho pomaly opekáme. Keď trochu zmäkne, pridáme citrónovú šťavu a trstinový cukor.
Karamelizujeme asi 10 minút. Následne zeler vyberieme a preložíme do misy. Do zvyšku karamelu vhodíme orechy a tiež chvíľu opekáme.
K zeleru pridáme na kocky nakrájané jablká.
Medzitým si v miske zmiešame jogurt, majonézu, dochutíme soľou, ml. čiernym korením a chilli.
Vymiešanú zmes pridáme k zeleru a jablkám, zľahka premiešame. Navrch uložíme skaramelizované orechy.
A máme hotovo!
Dobrú chuť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára